Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Byta dator 2005-07-16 14:07
Jag har nu instalerat UNI_BAS och även lagt en en del kunder, men detta är gjort på bärbar dator - hur ska jag göra för att föra över samtliga uppgifter till stationär? Jag förstår att jag ska ladda ner UNI_BAS först på den stationära men sen? Alla inställningar , kunder m.m hur ska dessa föras över på den stationära?
 Skrivet av:  Michael IP: 81.216.200.171



Svar: Byta dator 2005-07-16 14:31
Som Du själv skriver måste Du ha programmet installerat på alla datorer där Du vill använda programmet. Detta har ingentying med licensen att göra, eftersom den licens Du löst för UNI_BAS är knuten till själva datafilen.

När Du väl installerat UNI_BAS, flyttar Du över datafilen till den nya UNI_BAS-mapp0en på den nya datorn. Datafilen på Mascintosh är bara 1 fil som Du själv namngett (förmodligen Ditt företags namn). Om Du startar upp UNI_BAS på den gamla datorn, trycker på Databas/verktyg, då ser Du i nedre vänstra hörnet namnet på datafilen och dessutom var på hårddisken den ligger. Just den filen skall Du alltså flytta in i den nya UNI_BAS-mappen.

När du öppnar programmet första gången på den nya datorn, kommer proggrammet att fråga vilken datafil Du vill öppna - välj då den fil Du flyttade in. Eventuellt öppnar programmet "Testbolaget" direkt vid programstart. Gå i så fall till Arkivmenyn och välj "Byt företag".

Ett tips: Du kan också ha datafilen på ett USB-minne (200:-kr på Claes Ohlsson). Då kan Du ha med Dig USB-minnet och bara sticka in det i den dator där Du befinner Dig. Du kan till och med ha programmet liggande på USB-minnet - då kan Du röra Dig fritt i världen och bokföra var Du än befinner Dig - inget behov av internetuppkoppling - det enda Du behöver är en dator.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 81.235.248.7



Svar: Byta dator 2005-07-18 14:12
Jag har nu lyckats byta till stationär dator, tack!
men det där med USB lät mycket lockande. jag provade att lägga filen på USB-minnet men den kan inte öppna därifrån - vad gör jag för fel tro? Måste jag inte..på något sätt..ändra mapp? Nu står det: C:\UNI_BAS2003\(företagsnamn) fakturering bokföring.4DD men USB-minnet är ju E: hur kan jag ändra detta?
 Skrivet av:  Michael IP: 81.216.200.171




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
8 + 9 =