Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Rabatter 2005-06-02 11:26
Hej, Jag har precis laddat hem Demoprogget, och tycker det verkar vara väldigt bra och lättskött. En fråga (som kanske redan är besvarad i Forumet, men jag hittar inte det) Om jag vill lämna rabatt till en kund, vid ett enstaka tillfälle eller alltid, hur gör jag?
 Skrivet av:  Gino Ahlbin IP: 81.229.163.213



Svar: Rabatter 2005-06-02 11:58
Den enklaste varianten. Lägg upp en artikel "Rabatt". På fakturan lägger Du till en rad med "Rabatt". Ange belopp till den rabatt Du vill ge och fakturera -1 st.

Det finns också en tilläggsmodul "Rabattsystem". Med denna modul kan Du på varje kund ange en rabattsats som han automatiskt får varje gång han faktureras.
Du kan också ange en rabattgrupp på dels kunder och dels artiklar. Det byggs därefter upp en rabattmatris så att en kund kan få en viss rabatt på artikel "A" medan han får en annan rabatt på artikel "B". En annan kund kan ha det precis tvärtom. I princip kan varje kund få en egen rabattsats på varje artikel.
Till sist kan Du vid fakturering ge rabatt dels per såld artikel (radrabatt) och dels på köpet i sin helhet (kundrabatt).
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 217.209.119.200




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
9 + 2 =