Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Bokföring med kontantmetoden 2007-02-14 19:46
Om man bokför med kontantmetoden i unibas standard. Är arbetsgången den samma som med faktureringsmetoden? T.ex. en leverantörsfaktura måste först regestreras i Registrera/leverantörsfaktura (skriver i "blanketten")//spara sedan går man in i Registrera/betalning till leverantör(skriver i "blanketten")/ spara?
Var hittar man en prislist på vad tilläggsmodulerna kostar?
Finns några begränsningar på vad ett serviceavtal (400 kr/år) omfattar?
 Skrivet av:  kg IP: 213.164.198.174



Svar: Bokföring med kontantmetoden 2007-02-14 21:25
I UNI_BAS-standard kan man arbeta med antingen kontantmetoden (bokslutsmetoden) eller med fakturametoden.

I den senaste versionen avgör man själv om arbetssättet skall var detsamma i de båda bokföringsmetoderna eller om man väljer att avstå från leverantörsreskontra. Avstår man från leverantörsreskontra bokförs leverantörsfakturor automatiskt när de registreras för betalning.
För kundfakturor är arbetssättet detsamma oavsett vilken bokföringsmetod man väljer - d.v.s. att den enda bokfröing man gör är att tala om hur pengarna betqalats in (postgiro/bankgiro...)

Det finns ingen samlad prislista för tilläggssmodulerna. Normalt ligger priset på 3 - 400 kr per modul. Undantag för lagerredovisning/orderregistrering som ligger på 800 - 1000 kr.

Självklart finns begränsningar för serviceavtal. Bl.a gäller följande:
Första begränsningen ligger i tid - gäller 1 år.
Frågor skall gälla programmets funktioner. Om svaret på frågan är detsamma oavsett vilket program man använder - då ingår detta inte i vårt serviceavtal. Support gäller för senaste version av progammet. Support skall stå i proportion till det man betalar. Support är inte avsett att vara en ersättning för handböcker. Support gäller inte datorns funktioner och förutsätter att användaren själv kan starta datorn och har kunskaper i datorns allmänna hanterande. Det som anses som utbildning ingår inte i supporten.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 90.224.38.131



Svar: Bokföring med kontantmetoden 2007-02-14 21:42
Tack det klara och raka svaret
 Skrivet av:  kg IP: 213.164.198.166




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
10 + 1 =