Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

kontantmetoden...igen.......... 2007-01-13 17:29
kan man välja kontantmetoden om man laddar hem demo uni-bas.........för att testa hur de funkar
 Skrivet av:  micke IP: 83.142.1.151



Svar: kontantmetoden...igen.......... 2007-01-13 18:07
Tyvärr måste vi välja det ena eller det andra för Testbolaget.

Det är inte så dramatiskt som man kanske tror. Många av våra kunder har den ena eller den andra metoden - egentligen utan att veta om det. Vi får inte så sällan samtal från någon som har kontantmetoden. Man undrar varför inte fakturorna bokförs. Man skriver ut fakturor och man kan direkt se dessa om man tittar på Rapporter/Kunder, men dom syns inte i bokföringen! - Det är just detta som är kontantmetoden. När man så småningom registrerar betalning - då kommer bokföringen med moms öresavrundningar och allt - helt automatiskt.

På kundsidan är det så som ovan. På leverantörssidan har man att välja mellan:
1) -att notera leverantörsfakturan när den kommer genom att klicka på leverantören, ange belopp och fakturanummer - tryck på spara och UNI_BAS tar hand om konteringen. Vid betalningen klickar man på fakturan och klickar på kontot där betalningen inkom (kassa/bank...) - tryck på spara och då kommer hela konteringen automatiskt.

2) - som alternativ kan man vänta med att registrera leverantörsfakturorna till dess att betalning sker. Man måste då kontera fakturorna manuellt.

Man har frihet att välja arbetssätt - skillnaden är att i 1) så gör man två enkla moment och i 2) gör man istället bara 1 moment men ett jobbigare moment.

Utöver ovanstående finns två knappar för att automatiskt bokföra de obetalda fakturorna som finns vid ett årsskifte. Efter årsskiftet håller UNI_BAS reda på vilka fakturor som redan är bokförda och vilka som ska bokföras vid betalning.

Kort sagt - i UNI_BAS är det inte så dramatiskt - men behöver egentligen inte tänka på det.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 90.224.38.131




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
3 + 7 =