Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Skriva ut påminnelse 2005-04-24 11:05
Hallo!

Igår satt jag och körde bokföringen, såg att det var några fakturor som har gått över tiden och skulle skriva ut en påminnelse.

Men till min förvåning hittade jag inte något ställe att skriva ut det, Jag kan köra ut en faktura kopia men då blir det ju samma faktura som innan. Påminnelseavgift och dröjesmålsränta läggs inte på ?

Vart hittar jag detta?
 Skrivet av:  Adam IP: 217.210.107.175



Svar: Skriva ut påminnelse 2005-04-25 01:02
Hepp!

Precis vad jag just skulle skriva och fråga om.

Var är den funktionen gömd, månntro?

/Lars B som just nu provkör UniBas med gott mod o dito humör :-)
 Skrivet av:  Lars Bergström IP: 217.211.243.125



Svar: Skriva ut påminnelse 2005-04-25 08:56
Grundindén med UNI_BAS har varit: enkelhet, enkelhet, enkelhet. Detta har vi lyckats med, vi får ju mycket beröm för UNI_BAS - speciellt för enkelheten i UNI_BAS.

Det svåra med att åstadkomma ett enkelt program är inte att lägga till alla "bra att ha"-funktioner, utan svårigheten är mera att tacka nej till dessa. Vilka funktioner som sedan i slutändan skall finnas i programmet är en knepig fråga. Vi har en uppfattning, Du har Din uppfattning, Kalle har sin och Stina har sin.
När Du vill att kravbrev skall ingå, då tycker någon annan att valutahantering är viktigare. När Du vill ha lagerredovisning, då vill någon istället ha offerthantering o.s.v.
En sak är säker. Lägger vi till allt som folk vill ha - då har vi förstört grundtanken med UNI_BAS - enkelheten är bortblåst.

Nu mera specifikt till frågan om kravbrev.
Det finns 2 sätt att lösa kravbrevsrutinen:
1 - Du kan enkelt se vilka fakturor som är förfallna idag eller vid ett datum längre fram som Du själv väljer. Tryck på Rapporter/kunder/bevakning - där har Du listan. Du kan också skriva ut listan. Klickar Du på en faktura i listan kommer Du till fakturaspecifikationen - där finns en knapp "fakturakopia". Skriv ut en kopia, stämpla eller skriv ordet "påminnelse" på kopian och skicka till kunden.
Vill Du göra det riktigt "snitsigt", kan Du före utdskrift av fakturakopian gå till Registervård/övriga register/språk. Där kan Du ändra ordet "Fakturakopia" till "Kravbrev". Skriv ut Dina fakturakopior (fast det nu står kravbrev istället för fakturakopia) - ändra sedan tillbaka texten från "Kravbrev" till "Fakturakopia"

2 - Det finns en tilläggsmodul för utskrift av kravbrev. Den kostar 400:- kr ex moms. När Du har den modulen trycker Du på Rapporter/kunder/bevakning, på bilden som kommer upp, finns då en knapp "Kravbrev".

- Den som vill ha kravbrev kan få det - den som inte vill ha det, slipper se knappen.
Gå gärna till Databas/verktygoch tryck på knappen "UNI_BAS tilläggsmoduler" där ser man vilka moduler som finns färdiga för närvarande. Nya moduler kommer löpande.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 217.209.119.72



Svar: Skriva ut påminnelse 2005-05-01 21:32
Det var ju synd, har just köpt programet och denna funktion trode jag var självklart i ett program som uni_bas ...
 Skrivet av:  Adam IP: 217.210.107.175



Svar: Skriva ut påminnelse 2005-05-02 00:58
Allra enklast löser du problemet genom att skiriva en ny faktura som bara innehåller ränta och påminnelseavgift samt en textrad som talar om att vilken ursprungsfaktura avgifterna gäller.

Bifoga en fakturakopia på ursprungsfakturan.

/Lars B
 Skrivet av:  Lars Bergström IP: 217.211.243.125




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
9 + 2 =