Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Funderingar över UNI_BAS 2005-04-22 08:13
Funderar på olika administrationsprogramm och må jag säga att det inte är lätt att välja ett som passar alla behov och är lättanvänt.
Mina val är för närvarande SPC, Mamut och UNI_BAS. Det lutar mer åt UNI_BAS hållet på sistone, men vissa frågor måste besvaras innan jag tar ett beslut.
SVAR: Du skriver inte vad företaget kommer att arbeta med. Jag utgår från att företaget inte skall arbeta som administratör. Gör därför inte administrationen till en stor sak - gör admininstrationen så enkel som möjligt. Jag brukar lite vulgärt säga: Släng administrationen i ett hörn, släng en filt över den och titta sedan så lite som möjligt åt det hållet. Ut på fältet och jobba - det är där Du tjänar Dina pengar. UNI_BAS är rätt val om Du håller med om detta.

F1: Kan man använda egna mallar till fakturautskrifter ? Mina fakturor ser lite speciella ut, och jag vill gärna använda mig av min egen mall där UNI_BAS enbart fyller i vissa bestämda uppgifter. Att skriva ut UNI_BAS's originalmall och överföra uppgifterna manuellt till min mall är för mycket arbete.
SVAR: Du kan göra vissa justeringar av befintlig fakturamall (typsnitt,ramar,inbetalningskort etc). Räcker inte detta, har vi ett stående erbjudande: Rita upp fakturamallen och skicka den till oss. Vi gör fakturamallen och det kostar 500:-kr.

F2: Spara fakturorna utan att skriva ut dem. Vissa av mina fakturor behandlas elektroniskt
och jag sparar en kopia på dem digitalt. Så, inga pappersutskrifter.
SVAR: Eftersom Du måste godkänna fakturan före bokföring bör Du hursomhelst skriva ut den åtminstone på skärmen. Efter skärmutskrift godkänner Du fakturan, som då sparas och bokförs.

F3: I kundregistret finns det bara kontaktfält, betalningsvillkor, momsplikt. etc.
Inga möjligheter att göra noteringar (skriva in en liten text om kunden med extra information) ?
SVAR: Om man vill ha ett program som är enkelt att hantera - då väljer man UNI_BAS - det finns inget enklare. Enkelheten kan sedan medföra att man kan sakna något, som tex den extratext Du nämner. I våra mer avancerade program (UNI_ONE, UNI_EKO och UNI_PRO) finns denna möjlighet. Finns det krav från flera användare kommer det att finns i UNI_BAS också så småningom.

F4: Möjlighet att använda bokstäver i Fakturanummer fältet ?
SVAR: Fakturanummer för leverantörsfakturor, där kan Du använda vilka tecken som helst.
Fakturanummer för kundfakturor får Du automatiskt när Du registrerar en ny faktura. Trots detta kan Du ge fakturan ett eget nummer som innehåller vilka tecken som helst. OBS, om Du själv gör ändring av fakturanummer måste Du själv hålla reda på Din fakturanummerserie.

Tack

Dmitriy



 Skrivet av:  Dmitriy IP: 213.112.22.182



Svar: Funderingar över UNI_BAS 2005-04-22 08:41
Du hade flera frågor i samma inlägg. För tydlighetens skull har vi "sprängt in" våra svar i Ditt inlägg.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 217.209.119.72




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
7 + 2 =