Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Förenklat bokslut 2006-11-28 21:02
Från och med årsskiftet får vi nya regler för bokföring i enskild firma. Kommer UNIBAS att ha nya funktioner för förenklat bokslut?

http://www.skatteverket.se/download/18.7459477810df5bccdd4800010385/28201.pdf
 Skrivet av:  Magnus H IP: 90.224.174.163



Svar: Förenklat bokslut 2006-11-29 13:57
Det förenklade bokslutet är möjligt för:
- enskilda företagare
- med en omsättning under 3 miljoner
- och som redovisar moms årsvis
- och som bokför enligt kontantmetoden.

För befintliga UNI_BAS-kunder kommer nya funktioner att läggas in i programmet.

I god tid före årsskiftet kommer vi också att släppa en ny version av UNI_BAS "UNI_BAS light" som är riktat till typ "hobbyföretag", men bara om omsättningen understiger 1 miljon kr. Den versionen av UNI_BAS kommer att vara "kraftigt bantad" i fråga om funktionalitet, varför den förstås inte kommer att passa för annat än riktigt små företag, men man kan närsomhelst uppgradera till standardversionen med alla funktioner.

Den som tidigare bokfört i en enkel kassabok kan nu förpassa den sortens bokföring till papperskorgen. "UNI_BAS light" uppfyller de nya krav som ställs av Skatteverket för upprättande av bokslut, men ger inte mycket mer än just vad som krävs av myndigheterna.
"UNI_BAS light" kan bara användas av företag med en omsättning på max 1 milj kr och riktar sig till den som inte har behov av statistik, reskontra, rapportgenerator, kort sagt riktar sig programmet till den som vill ha något riktigt enkelt utan behov av något extra.

UNI_BAS standdardversion kostar 1.250:- i engångsavgift. "UNI_BAS light" däremot kommer att kosta 490:- kr per år. "UNI_BAS light" kan inte användas om årsavgiften för det aktuella året ej är betald.

OBS!! Angående priset måste följande klargöras: Vi har tvingats att göra en marknadsanpassning av priset för UNI_BAS light". Andra aktörer på marknaden har valt en "brytpunkt" för årsavgiften som ligger per den 1 november varje år. För att kunna fullfölja ett helt bokföringsår måste man därför betala 2 årsavgifter - 1 avgift då man startar året (som gäller fram till den 1 november) och en avgift för att kunna slutföra året med bokslut. Vi hade föredragit att redovisa vårt pris för ett helt bokföringsår som då blir 2 x 490 = 980:-kr ex moms. Eftersom Sveriges ledande leverantör valt att redovisa sitt pris på det mindre tydliga sättet, tvingas vi tyvärr, för att prisjämförelse skall vara möjlig, redovisa priset på detta i vårt tycke luddiga sätt.
Vi beklagar detta, men vi vill ändå vara ärliga och tydliggöra att priset egentligen blir 980:- kr + 490 varje efterföljande år.



 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 90.224.38.240




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
2 + 5 =