Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

ändra felaktiga leverantörs fakturor 2005-03-29 20:52
hej på er!
jag sitter och funderar på hur man ska kunna ändra på några leverantörs faktura som jag har skrivit in fel. Den ena fakturan lyckades jag skriva 2005 på fast det ska vara 2004, på den andra blev det 6000:- i stället för 4000:- .Någon som har nått tips om hur jag ska kunna ändra på detta? det är kanske inte så bra att sitta 8 timmar i sträck utan att vila ögorna och hjärnan från bokföringen :-)
Please help me!
 Skrivet av:  olov eriksson IP: 217.208.101.17



Svar: ändra felaktiga leverantörs fakturor 2005-03-30 08:57
Först ett tips:
Om Du skall bokföra bakåt i tiden dvs bokföra 2004 nu när det är 2005, då blir det väldigt lätt fel på datum eftersom programmet i första hand föreslår dagens datum som transaktionsdag. Lösningen är att Du sorterar verifikationerna efter månad. Ta sedan januari 2004-högen - ändra datum i datorn (Kontrollpanelen i Windows - Äpple i Macvärlden) till 2004.01.31. Du är då säker på att transaktionerna åtminstone alltid hamnar i rätt period. När januarihögen är klar, ändrar Du datum i datorn till den sista februari och bokför sedan februarihögen osv osv.

Nåväl, har Du inte gjort som ovan kommer Du med all säkerhet att få en och annan transaktion i fel period. Bakåt i tiden gör det kanske inte så mycket om Du får fel månad men rätt år. Värre är det när Du får fel år. Datum på en transaktion kan inte ändras i efterhand. En vanlig transaktion (Ej reskontra - kundfaktura eller leverantörsfaktura) ändrar Du enkelt - tryck Registrera/Övrig bokföring och därefter "Ändra" i nederkant. Välj verifikation och klicka på därefter felaktig rad. Raden motbokas automatiskt. Läs vidare i handboken!

En felaktig Kund- eller leverantörsfaktura kan inte makuleras som ovan -den kan däremot krediteras på ett enkelt sätt. Tryck Rapporter/kunder (el leverantörer). Tryck på "Spåra fakturor" - klicka därefter på den aktuella fakturan. I nederkant finns nu en knapp "Kreditera fakturan" - tryck på den så är allt klart.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 81.228.52.241




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
4 + 10 =