Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

ändra datum på händelse 2006-05-10 00:37
jag råkade skriva in fel datum på när en betalning till leverantör gjordes. är det möjligt att ändra i Uni_Bas?
hur ska man rätta det annars bokföringsmässigt?
 Skrivet av:  mattias IP: 213.100.44.99



Svar: ändra datum på händelse 2006-05-10 09:21
Man kan inte ändra datum på en registrerad transaktion, däremot kan man göra vilken registrering som helst ogjord (motbokad)

Registrerad verifikation görs "ogjord" genom Registrera/övrig bokföring/Ändra - välj verifikation och klicka sedan på varje rad i verifikationen. Raderna motbokas var för sig. sedan kan Du registrera en ny verifikation - OBS- med rätt datum :)

Registrerad faktura görs "ogjord" genom Rapporter/Kunder (el leverantörer)/Spåra faktura. Klicka på fakturan och i nederkant finns en knapp "Kreditera fakturan". Detta går fram till dess betalningar av fakturan registrerats. Har man registrerat betalningar måste man manuellt registrera en kreditnota. Gå till Registrera/kundfakturor välj kund och tryck därefter på knappen "Faktura/Kreditnota". Registrera kreditnota exakt så som fakturan registrerats.

Att göra en betalning "ogjord" är den värsta biten. Du måste först kreditera fakturan och registrera "betalning" på kreditnotan på samma felaktiga datum som du registreat betalningen av fakturan. Sedan måste Du skriva en ny faktura och registrera betalning med rätt datum på den nya fakturan.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 81.235.248.7




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
4 + 8 =