Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Säkerhetskopiering 2014-12-29 18:25
Nu har 4D fått fnatt fullständigt, inte nog med att programmet tar en säkerhetskopia varje gång man stänger ner det, nu tjatar det även om en säkerhetskopia/rysk roulette varje gång man stänger programmet och så blir det 2 säkerhetskopior. Ett felmeddelande dyker upp som säger "4D Volume Desktop har slutat fungera" och sedan "Ett problem gjorde att programmet slutade fungera korrekt. Programmet stängs och du kommer att meddelas om det finns någon lösning på problemet." Det känns lite skakigt minst sagt.
 Skrivet av:  Janne Stenström IP: 217.208.147.129



Svar: Säkerhetskopiering 2015-01-28 10:34
Det som du uppfattar som "fnatt" är det som räddat många användare ifrån att glömma att ta säkerhetskopia eller att inte hitta sin säkerhetskopia.

Gå till Databas/Styrning/Övrigt. Där kan du ange hur ofta du vill bli påmind om säkerhetskopia.

Utöver den säkerhetskopia som du själv styr genom ovanstående, tar UNI_BAS en egen säkerhetskopia varje gång du stänger ner systemet. UNI_BAS sparar dock max 10 kopior. När det finns 10 kopior, då raderas den äldsta innan en ny kopia sparas. Detta har räddat många användare som ringt till oss eftersom man inte kan hitta den säkerhetskopia som man kanske lagt på t.ex ett USB-minne.

En säkerhetskopia tar sällan mer än 10 MB. 10 st säkerhetskopior blir då inte större än 100 Mb. Det var länge sedan man kunde köpa ett USB-minne som var mindre än 2 GB. Kostnaden för att lagra 100 Mb blir numera bara en eller ett par kronor.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 81.232.80.211




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
7 + 8 =