Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Kund & lev.reg. 2011-10-04 20:46
Hej !
Funderar på att ev. gå över till AB från enskild firma. Hur gör man med UNIBAS ??... lev. reg. och kundreg. m.m.

Tack på förhand för tips!

Hälsn. Rune
 Skrivet av:  Rune IP: 81.233.184.94



Svar: Kund & lev.reg. 2011-10-04 23:02
Skillnaden mellan AB och EF är att AB:et är en egen juridisk person. EF måste avslutas och AB:et börjar ifrån sctrach så att säga. De åtaganden EF gjort med leverantörer ska fullföljas och utsända kundfakturor ska betalas in till EF.

Detta betyder troligen att du måste köpa ett nytt UNI_BAS, som man får 50% reducering på priset om jag minns rätt, lägga in ny logga och org.nr och helt enkelt börja på ny kula. Om du köper ett AB, så kanske du måste ha en revisor och då kan han hjälpa dig med detaljerna.

Unicell kan säkert också ge goda råd hur du skall gå till väga när du klipper EF och startar AB. Lägg märke till att vissa konton kanske ändras vid ett AB. Du kan säkert på något sätt importera dina kund och leverantörsregister till ett nytt UNI_BAS, det viktiga är att du börjar med ett NYTT UNI_BAS och arkiverar det gamla EF:et med pärmar, filer och allt i 10 år.
 Skrivet av:  Åke IP: 85.228.176.17



Svar: Kund & lev.reg. 2011-10-05 08:25
Det är helt korrekt att Du måste skapa ett helt nytt bolag som egentligen inte alls har med den gamla enskilda firman att göra.

Du kan från filen med den enskilda firman exportera kunder, artiklar och leverantörer. I den nya datafilen för AB kan Du sedan importera dessa uppgifter. Detta lönar sig dock inte om du har färre än 100 poster i dessa register - i så fall är det bättre att "knappa" in uppgifterna manuellt.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.182.142




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
8 + 2 =