Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

kravbrev, fakturafot 2011-05-22 09:03
Hur skriver jag in "företagets säte" under Fakturafotraden?
Hur gör jag för att komma åt att skriva ett kravbrev, påminnelse till en kund som är sen med betalningen?
 Skrivet av:  Micke IP: 82.199.191.40



Svar: kravbrev, fakturafot 2011-05-22 20:38
Frågan om "säte" gäller bara aktiebolag.

Det är inte företaget som har "sitt säte" i någon ort. Det är aktiebolagets styrelse som har ett s.k. "säte". Normalt är detta samma ort som företagets postort.

Angående sätesort anser Bolagsverket att sätesorten kan utelämnas om företagets postort (kommun) som anges på fakturan, är samma som styrelsens säte.

Man kan totalt skriva 25 olika rubriker i fakturafoten. Eftersom det torde vara mycket ovanligt att någon behöver skriva sätesorten i sin fakturafot har vi utelämnat den uppgiften. Men man kan förstås ändå få med den uppgiften om man ägnar sig åt lite "handarbete". Börja med att välja bort någon av de andra 25 uppgifterna. T.ex plusgiro - om företaget t.ex bara har bankgiro. Gå därefter till Databas/Företaget/Adressuppgifter och ange sätesorten i fältet för Plusgiro. Gå sedan till Registervård/Övriga register/Språk och ange "Styrelsens säte" under "Plusgiro"

Kravbrev kan man skicka med tilläggsmodulen "Kravbrev". Man kan testa den i Testbolaget om man går till Databas/Verktyg/UNI_BAS tilläggsmoduler. Modulen kostar 400:- + moms.

Som alternativ till krevbrevsmodulen kan man skriva ut en fakturakopia och stämpla på "Påminnelse". Stämpeln kan köpas i bokhandeln.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.176.52




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
8 + 2 =