Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

nyheter 2010-12-16 20:37
har det unibas uppgraderats med några nya funktioner, senaste 3 månaderna?
 Skrivet av:  Patrik IP: 87.227.3.49



Svar: nyheter 2010-12-17 17:08
UNI_BAS utvecklas ständigt med förbättringar och nya funktioner. En del av utvecklingsarbetet är dock att säga nej till funktioner som försvårar användningen av programmet. Det är annars lätt att UNI_BAS blir som många andra program - svårbegripliga, tungrodda näst intill obegripliga. Vi vill ju ha enkelheten kvar.

Under se senaste månaderna har spårbarheten av momsredovisningen i UNI_BAS förbättrats betydlig. Momsredovisningen borde ju vara enkel - våra politiker lovar ju ständigt att man ska göra företagandet enklare. De "momsnyheter" som kommit från politikerhåll de senaste åren tyder istället på att man är på väg att göra företagandet omöjligt. För att bringa lite mera klarhet i momseländet har vi därför förbättrat spårbarheten under Registrera/övrig bokföring/Ändra verifikat - där finns en knapp "Momsbokning". Dessutom när man där väljer en verifikation kan man på själva ändringsbilden tryck på "Översikt" för att se hur beloppen hamnar på momsrapporten.

Efter påtryckningar från vissa revisorer har vi I senaste version lagt in möjligheten att makulera den allra senaste verifikationen.

För den som säljer till företag inom EU måste man varje kvartal lämna redovisning av försäljningen per kund uppdelad på varor respektive tjänster. Tidigare räckte det med att man redovisade varuförsäljningen, men numera måste man således redovisa både varor och tjänster vilket numera är möjligt i UNI_BAS.

Man kan numera välja att få ut fler uppgifter i fakturahuvudet typ betalningsvillkor/leveranssätt/godsmärke etc. Gå till Databas/Styrning/Utskrifter/Fakturahuvud.

I kommande version kommer man att kunna skriva ut verifikation direkt efter registrering av kostnader/intäkter utan faktura och efter övrig bokföring. Tidigare har man kunnat göra detta efter in/ut-betalning och efter leverantörsfakturor.

Den som har tillägget orderhantering kan i nästa version registrera arbetsorder (snabbregistrering av dagens olika arbeten hos olik kunder) detta då även för Rot- och Hushållksarbeten.

Det finns förstås fler förbättringar och justeringar men detta är väl de huvudsakliga.

Det förtjänas att påpekas att funktionen för arbetsorder i UNI_BAS har jag själv aldrig sett i något annat system - en fantastisk rutin som underlättar för servicetekninker , hantverkare, konsulter ....

Spårbarheten av momsbokningen är helt fantastisk och saknar motstycke i andra bokföringsprogram.

Det finns ju som bekant många finesser i UNI_BAS som vi ännu så länge är helt ensamma om.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.188.204




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
3 + 9 =