Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Rabatter och momsavräkning 2010-08-12 12:48
Hej,

Jag har valt att ge rabatt på några av våra artiklar till en kund. Fakturan skrivs ut med Summa att betala utan att rabatt fråndragits med fältet Netto efter rabatt ifyllt med rabatterad fakturasumma.

Första frågan är varför ej rabatterat pris i Summa att betala?

Andra frågan: I momsredovisningen adderas pris utan rabatt till momspliktig omsättning men momsen på rabatt har dragits av Utgående moms vilket resulterar att momsrapporten ej stämmer.

Vad har jag gjort för fel
 Skrivet av:  bochrister IP: 178.72.15.101



Svar: Rabatter och momsavräkning 2010-08-13 16:16
Har du UniBas tilläggsmodul avseende rabatter eller har du "snickrat" ihop någon egen rabattartikel?
 Skrivet av:  Åke IP: 90.231.192.113



Svar: Rabatter och momsavräkning 2010-08-17 14:57
Hej;

Åke! Jag har använt tilläggsmodulen. Jag har antagligen gjort något fel, men jag har för vissa artiklar i fakturan valt att ge en rabatt för det som återförsäljaren skall ha kampanj på. Övriga artiklar i fakturan har lagts in utan rabatt.

Tack för dina svar för tidigare problem som har varit till stor hjälp!!

MVH/BoChrister
 Skrivet av:  BoChrister IP: 178.72.14.163



Svar: Rabatter och momsavräkning 2010-08-17 15:37
Tyvärr är jag inte någon specialist på Rabattmodulen. Det är sannolikt så att du glömt någon inställning eller parameter. Kanske är dags att ringa Unicell? För jag antar väl att du har support?

Jag har själv ringt Unicell vid ett par tillfällen och varit övertygad om att jag hittat någon bugg i programmet, men så roligt blev det inte... Det var den mänskliga faktorn, d.v.s. jag som glömt lägga in något eller markera en ruta.

Generellt kan man säga att vi användare är alldeles för självsäkra och tror att vi kan och vet allt om UNI_BAS redan efter ett par dagars användning. Någon borde ta oss i nacken och tvinga oss att titta på videopresentationerna som är instruktiva och lättförståeliga. Man kan pausa videon och prova lite själv och sedan fortsätta.

Hoppas du får ordning på utskrifterna!
 Skrivet av:  Åke IP: 85.228.169.63




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
5 + 3 =