Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

serienummer 2004-08-03 05:50
Jag har ett numer gammalt program (WorkOffice), utvecklat i SuperBase. Programmet förvärvades av Hogia och nu tror jag inte man kan köpa det mer. Jag köpte SPCS ADMIN 1000 Nät och blev besviken när jag pratade med support. Dels kunde jag int importera mitt kund och artikelregister enkelt och dessutom finns inte serienummersmodul utvecklad. Man har heller inga planer på att göra en sådan modul. Eftersom jag säljer dataprogram och är mån om kundkontakten är en serienummersmodul bra att ha - kopplat till lager-order/fakturering. Det är i WorkOffice enkelt att hålla ording på serienumren, och eftersom jag är Superbase användare och tilläts komma åt registren, kunde jag tillverka fina egna rapporter. Jag är mycket intresserad av ert Uni_EKO system (eller kanske även UNIBAS kan sköta allt??) och har följande frågor:
1. Kan man tänka sig en utveckling av en serienummersmodul?
2. Kan man använda UNI_EKO i nätverk (exempelvis med min bror som användare i Vallda och jag i Göteborg)?
3. Ärt det några problem att importera artikel och kundregister via Excel (sparad som textfil)?

Michael Olausson
 Skrivet av:  Michael Olausson IP: 81.227.147.79



Svar: serienummer 2004-08-04 02:24
I alla våra program kan Du importera kunder, leverantörer och artiklar - detta som standardimporter. Dessutom finns verktyg för att importera i stort sett vad som helt till vilket register som helst. För att använda verktyg krävs dock viss telefonhjälp från oss - i detta läge kostnadsfritt.

Alla våra program kan köras i nätverk. Till och med blandade nätverk Macintosh/Windows. När det gäller nätverk kan man som programutvecklare antingen göra som SPCS gjort - man utvecklar programmet kring enkel filhantering utan riktig databas. Detta blir en billigare lösning, men den fungerar betydligt sämre i nätverk.
När vi utvecklar program bygger vi alltid dessa på, en relationsdatabas (4D). För att kunna köra våra program i nätverk krävs därför nätverksprogrammet som passar till relationsdatabasen. En mera kostsam lösning, men funktionen är garanterad.

Serienummer. Vi har en fungerande serienummermodul (som vi förstås själva använder). Modulen finns som tillägg till UNI_PRO. UNI_PRO riktar sig till något större företag och kostar ju också därefter. Som Du säkert redan märkt ligger UNI_EKO och UNI_PRO i samma programfil. D.v.s. har man UNI_EKO har man egentligen UNI_PRO, men kommer bara åt vissa delar av UNI_PRO. Detta gäller ju också tilläggsmoduler typ serienummeruppföljning.
Normalt sett gör vi inte UNI_PRO:s tilläggsmoduler tillgängliga för annat än UN_PRO-kunder. Vi har dock gjort undantag från denna regel när det gäller mindre företag som har ett speciellt behov av en bestämd tilläggsmodul. Vi vill ju gärna visa att vi är flexibla. Ring oss gärna så kan vi tala mera om detta.
 Skrivet av:  UNICELL IP: 81.229.172.174




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
6 + 3 =