Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Bokslut eller ? 2005-12-10 00:19
Nu när året snart är slut vill man lämna in bokföringen till revisorn! Hur skall man i programmet göra för att enklast starta ett nytt räkneskapsår? Eller kallas det för bokslut i programmet.. Pratade med revisorn, och bokslut lät inte bra- eller hur gör man för att starta 2006 års bokföring?
 Skrivet av:  Magnus IP: 194.237.167.95



Svar: Bokslut eller ? 2005-12-10 10:34
Bokslut? - Nej
Den ena dagen är den 31/12 - nästa dag den 1/1 - Gör ingenting annat än fortsätt som vanligt. Om Du anger datum i januari, då läggs transaktionen automatiskt i det nya året. Anger Du datum i det gamla året, ja då fylls den transkationen på på det gamla året.

Skicka över en SIE-fil till revisorn någon gång i slutet av januari - då har väl de flesta december-transaktionerna bokförts.

Någon gång i februari-mars får Du förmodligen lite rättelser och lite bokslutstransaktioner från revisorn. Dessa skall ju läggas in i det gamla året (ange datum 31/12).

Så småningom - men absolut intte förrän dess - kan man trycka på knappen "Bokslut". Bokslutet nollställer resultatkonton och för över årets resultat till balansräkningen. Dessutom låses det gamla året så att inga fler transaktioner kan registreras på det gamla året.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 81.235.248.7




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
4 + 9 =