Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

SPCS 2009-10-14 11:16
Hej !

Jag använder idag spcs administration 2000 men eftersom jag överväger att byta till mac så blir det nytt bokföringsprogram. Går det att importera fakturor samt kunduppgifter från spcs till unicells fakturasystem ? //Anneli
 Skrivet av:  Anneli Jeppsson IP: 62.20.28.131



Svar: SPCS 2009-10-15 15:20
Man kan importera alla uppgifter från bokföringen. Det finns något som kallas SIE-fil som kan skrivas/läsas av de allra flesta bokföringsprogram.

Det finns ingen likande import/exportfunktion mellan olika faktureringsprogram. I UNI_BAS kan man importera artiklar, kunder och leverantörer. Däremot kan man inte importera fakturor eller fakturastatistik. Mellan alla vår egna program finns s.k. "bryggor" som vi använder för att föra över data mellan alla våra egna program.
Tyvärr är det inte lika välbeställt hos andra leverantörer. Har man t.ex SPCS enskild firma eller SPCS eget aktiebolag och vill uppgradera till annat SPCS-program, då får man snällt börja om från början med allt igen och då kan man ju lika gärna välja ett program från annan leverantör. :)
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.177.222



Svar: SPCS 2009-10-15 18:39
Hej!

Inga som helst problem med att uppgradera med SPCS. Så det vet jag inte vart du fått ifrån.
Dem är trots allt ett av dem största leverantörerna inom ekonomi program.

/ Emmy

UNICELL´s kommentar:
Inlägget skrivet av "Emmy" som inte angivit sin mailadress och som händelsevis råkar ha samma ip-nummer som den mera namnkunnige "Karl" som ofta refererar till andra program - främst SPCS, men varför använder han UNI_BAS?
 Skrivet av:  Emmy IP: 85.24.247.163



Svar: SPCS 2009-10-15 19:18
Storleken på företag har inget med detta att göra, snarare tvärt om.

Vi har fått många kunder som försökt uppgradera sina SPCS-program, men där det visade sig att man var tvungen att börja om från början. Dessutom har det kostat så pass mycket att man istället valt att byta program. Vi har ingen anledning att tro dessa kunder skulle säga så om det inte verkligen var så. Detta har då gällt programmen SPCS enskild firma och SPCS eget aktiebolag. Vid uppgradering från dessa program till nästa steg kan man enligt dessa kunder inte föra med sig fakturor och kunduppgifter och priset för uppgradering till nästa steg kostar 3000:- till 5000:- kr.
 Skrivet av:  UNICELL AB IP: 78.69.177.252




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
3 + 1 =