Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

bokföringsprogram för mig 2004-12-16 02:10
Uni Bas är kanske något för mig. Jag är en egen företagare inom zoobranschen. Just nu håller jag på att lägga ned min butik för den går uruselt!!!! Men genom den har jag hittat min nisch inom tillverkning av halsband m m. Jag kommer att ha företaget kvar i liten form och sälja mina produkter till andra butiker och kanske även en och annan grossist så småningom. Jag har hittills anlitat en revisor som hjälper mig med bokföringen då jag själv är urusel på sådant. Jag har allt för lätt att slarva bort och glömma bort saker och ting vilket min revisor ständigt får påminna mig om. Måste vara enerverande för henne. I vilket fall som helst så har jag dels inte råd att hålla mig med en revisor utan jag måste ta tag i bokföringen själv. Därför behöver jag ett bokföringsprogram som passar en "åsna" som jag. Och gärna med ett tillhörande faktureringprogram då jag kommer att gå över till att fakturera mina kunder. Kommer även att sälja via internet även om jag inte räknar med att den kundkretsen kommer att vara så stor.

Så jag tänkte prova att ta hem UNI Bas och se om jag klarar av det. Tror ni den kan vara lagom för mig? Jag har inte tänkt bli något jätteföretag utan jag vill hålla mig till det lilla enmansföretaget med personlighet. Däremot vill jag ha ett program som gör allt åt mig. Där jag bara behöver skriva in uppgifterna och sedan trycka på en knapp och få ut deklarationer/momsdeklarationer med mera.

Hälsningar från "åsnan" Sissie Wikström
 Skrivet av:  Sissie Wikström IP: 213.101.33.170



Svar: bokföringsprogram för mig 2004-12-16 13:46
Hej Sissie, tack för Ditt och trevliga inlägg.Svaret kanske blir långt,

men Du förtjänar ett uttömmande svar.
Det spelar förmodligen ingen roll vilken leverantör som Du vänder Dig

till med Din fråga - det är alltid just den leverantören som har rätt

bokföringsprogram för Dig. Du kan tyvärr inte lita på någon annan än dig själv. Det

bästa rådet Du kan få, är att inte köpa något program utan att Du testat

programmet fullt ut hemma på Din egen dator i lugn och ro. Det finns

program i olika prislägen. Inköpspriset är inte alltid det viktigaste

vid programköp det viktiga är att Du trivs med programmet och att det är

lagom svårt. Var noga med att läsa det finstilta - flera leverantörer har

numera lagt sig till med okynnet att man MÅSTE teckna ett serviceavtal.

Serviceavtal kan kosta lika mycket eller till och med mer än själva

programmet - Varje år! Det är till och med så att i vissa fall slutar dessa program att fungera om Du inte betalar varje år.

Som Du själv nämner så har vi ett program som heter UNI_BAS. Med UNI_BAS kan Du sköta både Din bokföring och fakturering. UNI_BAS ger Dig också statistik på kunder, leverantörer och artiklar. Du kan skriva ut balans- och resultatrapport, momsrapport och en mängd andra standardrapporter. Du kan också skapa egna rapporter. Du kan exportera en s.k. SIE-fil som kan läsas av Din revisors dataprogram.
UNI_BAS är ett fullvuxet program men priset ligger långt under vad om är vanligt. UNI_BAS är marknadens absolut enklaste affärssystem. Ännu har faktiskt ingen frågat om det finns en kurs i att hantera UNI_BAS. Återigen - Du kan bara lita på Dig själv - ladda ner UNI_BAS och testa hemma i lugn och ro. Du får självfallet ringa oss när du har frågor. Ring gärna när Du sitter framför datorn.
Hälsningar
Sten Lawesson
 Skrivet av:  Sten Lawesson IP: 81.228.56.69




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
10 + 4 =