Gå till unicell.se Ladda ner gratis demo Läs om UNI_BAS-standard 


   

Vad passar mig bäst? 2008-02-21 01:49
Hej
jag har tagit över ett flygbolag/byro behöver ett faktura system, enkelt och inte avancerat.
jag tänkte på standard versionen, det kommer bra eller?
 Skrivet av:  ProNet IP: 85.230.52.176



Svar: Vad passar mig bäst? 2008-02-21 16:49
Hej!

Standardversionen av UniBas är att föredra eftersom den är lätt att anpassa till ens egen verksamhet vad gäller kontotablåerna.

Det är enkelt att lägga upp kunder och lika enkelt att lägga upp olika "artiklar" för försäljning.

Testa demoversionen med att lägga upp ett antal fingerade kunder och några fejkade artiklar så kan du själv se hur smidigt det går att jobba med Unibas.

Jag gissar att du med "flygbolag" inte menar SAS eller Sterling, utan något lite mer jordnära, i stil med taxiflyg, inspektionsflygningar och liknande. Med några hundratal fakturor per år hinner man ledigt med att fixa bokföringen själv, och då är UniBas riktigt smidigt! För fakturahanteringen behöver man minimalt med kunskap, och det är därmed lätt för tillfälliga inhoppare (eller annan personal) att ta hand om den delen, om du själv skulle vara upptagen.

Om du räknar med tusentals fakturor per år, då är nog din verksamhet så stor att du inte kan hantera både fakturering och bokföring på egen hand, och då är valet inte lika självklart. Hög omsättning betyder att man måste ha mer kläm på alla "kryphål" och specialbestämmelser, och då är nog en bokföringsbyrå med specialister att föredra.

Men, även om du använder en extern bokföringsbyrå, kan ni fortfarande ha god hjälp av faktureringsfunktionerna och "artikel"-hanteringen i Unibas. Ni skriver fakturor, eller snarare faktureringsunderlag, med hjälp av UniBas, och skickar kopior till bokföringsbyrån för den bokföringsmässiga hanteringen .....

Du kan också kolla in UniOne, men jag gissar att det inte riktigt stämmer in på vad du är ute efter.

/ Lars B
/
/ Nöjd UniBas-användare
 Skrivet av:  Lars Bergström IP: 213.80.11.2




Skriv gärna en kommentar.   
Namn:


E-post:


Ämne:


Meddelande:


Skriv svaret i rutan (kontrollfråga för att motverka spam):
10 + 6 =